Blog

Цветна наука

Цветна наука

Цветна наука

Darbi College събра привърженици на природните науки на любителско и професионално ниво в най-мащабния природонаучен проект досега. Физика, химия и биология се обединиха в магична симбиоза, която бе подсилена от актьорска игра и неподправен хумор в природонаучно шоу на 4 ноември 2015 г. Най-важното бе, че демонстрациите не просто ангажираха вниманието на аудиторията, а изискваха помощ от зрителите, които бяха изцяло погълнати от случващото се на сцената.

Цветният спектър изглежда бе основен мотив в шоуто. Сред всички експерименти включващи 3D образи, течности с магически променящ се цвят, разноцветни пламъци и флуоресцентни рози, навярно най-впечатляващи бяха тези с течен азот, чийто свойства искрено удивиха учители и ученици.
Шоуто бе подготвено и проведено от департамента по природни науки в Darbi College, но водещи в него бяха учениците, изучаващи химия, биология и физика. Младите учени подкрепиха всеки експеримент с научна обосновка и любопитни факти, както и немалко актьорски талант.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.

Darbi College Darbi College
ул. Раковски 58 1000 София, България +359 2 998 30 55 college@darbi.eu